Kapcsolat

Kovács Szandra

intézményvezető

Tel.: +36 70 408 0682

Surányi Orsolya

Aranyló Napraforgó Alapítvány kuratóriumi tag

Tel.: +3670 776 1056

E-mail: csiperkeovi@gmail.com   

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 8,00-16,00

Facebook:

Csiperke Óvoda-Családi Bölcsőde

Cím:     

8000 Székesfehérvár Gorkij utca 32.

 

Munkatársaink

Molnár Kinga

Óvónő

Molnár Kinga vagyok, 24 éves. 2012-ben Szarvason a Vajda Péter Gimnáziumban érettségiztem. Ezt követően Szegedre költöztem, ahol kézilabdaedző végzettséget szereztem, majd felvételiztem a Debreceni Egyetemre, és 2016 nyarán átvettem az óvodapedagógus diplomámat. Ez idő alatt kézilabdaedzőként is dolgoztam óvodás és kisiskolás korú gyerekekkel. Tanulmányaim során több óvodában és csoportban ismerkedtem az óvodapedagógia rejtelmeivel. A záró gyakorlatomat pedig Szarvason, a Zöldpázsit utcai Óvodában egy vegyes csoportban töltöttem. Diplomám megszerzése után Székesfehérvárra költöztem. A Nefelejcs Óvodában, majd a Püspök-kertvárosi Óvodában dolgoztam. Közben megismerkedtem a Montessori pedagógia alapjaival.

13 éven keresztül kézilabdáztam. A nevelőegyesületem a Szarvasi Női Kézilabda Klub volt, majd innen mentem át a DVSC kézilabda csapatához. 1,5 évvel ezelőtt egy sérülés miatt fel kellett adnom az aktív sportot, de a kézilabda azóta is az éltem része. Jelenleg, a Cunder Tömegsport és Utánpótlás Kézisuli Egyesületnél vagyok edző.

Nagy örömmel tölt el, hogy egy ilyen kis létszámú csoportban dolgozhatok, mivel így több lehetőség van a gyerekek megismerésére és egyéni fejlesztésére. Ebben a harmonikus, családias környezetben a gyerekek nyugodtan és kiegyensúlyozottan tudják tölteni a napjaikat, így biztosítható a fejlődésük.

Nagyon várom, hogy elkezdődjön a közös munka!

Kinga néni


Radics Tamara

Óvónő

Radics Tamara vagyok, 25 éves. Az életem nagy részében a Velencei-tó környékén éltem és élek most is. Középiskolába, Kápolnásnyékre, a Vörösmarty Mihály Általános, Közép és Alapfokú Művészetoktatási Intézménybe jártam, emelt szintű angol osztályba.

Nem volt pontos elképzelésem mivel szeretnék foglalkozni, csak azt tudtam, hogy érdekel a pszichológia, az egészségtudományok, a gyerekek. De legfőképp az "anyaság", mint jövőkép állt előttem, így jelentkeztem a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi karára, Védőnő szakra. A tanulmányaim mellett szereztem egy cukrász végzettséget, majd úgy döntöttem, nem fejezem be az egyetemet és egy évet a vendéglátásban dolgoztam, mint számos előző nyári időszakban is. Ott vált világossá számomra, hogy a gyerekekkel egy kreatívabb formában szeretnék foglalkozni. Így felvételiztem az Eötvös Loránd Tudományegyetem, Óvodapedagógus szakára.

Az egyetemi évek alatt 4 óvodába is jártam gyakorlatra, dolgoztam bölcsődébe, szabadidőmben pedig gyerekekre felügyeltem. Célomnak tekintem, hogy a gyermekek az óvodai éveik alatt, vidám, szeretetteljes légkörben töltsék mindennapjaikat, hasznos, fejlesztő tevékenységekkel.


Kerék Csilla                                

angol tanár,

angol pedagógiai asszisztens

Kerék Csilla vagyok, végzettségemet tekintve egyházjogász. A gimnáziumban angol speciális osztályba jártam, érettségi után megszereztem a középfokú nyelvvizsgát. Pár évig az idegenforgalomban dolgoztam, mint idegenvezető, programszervező. Ekkor főleg a beszélt angol nyelv területén szereztem sok tapasztalatot. Az egyetemi évek alatt nagyobbrészt szakirányú angol forditással foglalkoztam, vallási, jogi, szociológiai témakörökben. Az elmúlt tíz évben tanítottam angol nyelvet gyerekeknek, általános iskolától középiskoláig, valamint felnőtteknek minden szinten a nyelvvizsgáig. Közben megszereztem a felsőfokú nyelvvizsgát. Itt, a nyelviskolában a módszer tetszett meg nagyon, amellyel már a bölcsődés, óvodás gyerekekkel könnyűszerrel lehet az angol nyelvet elsajátíttatni. 
Két éve a Helen Doron Nyelviskola külső helyszíni csoportjaiban tanítom a kisdiákokat, valamint 2011 szeptemberétől a Csiperke Angol-Magyar Alapítványi Óvoda és Családi Bölcsőde angol nyelvű gyermekgondozójaként dolgozom.


 Farkasné Marton Tímea

Családi Bölcsőde Vezető, gondozó


Farkasné Marton Tímeának hívnak. A móri Általános Iskolában kezdtem tanulmányaimat, ahol német nyelvet tanultam, majd a székesfehérvári Szent István Élelmiszeripari Szakközépiskolában folytattam és érettségiztem 1996-ban. Ekkorra már kirajzolódott bennem, hogy gyermekekkel szeretnék foglalkozni, mert már akkor is megtaláltam a közös hangot a kicsikkel és szerettem volna óvónő lenni. Abban az időben a családom anyagi helyzete ezt nem tette lehetővé. Későbbi tanulmányaim során ismerkedtem meg az angol nyelvvel melyből alapfokú nyelvvizsgával is rendelkezem. 2000-ben kötöttem házasságot férjemmel, aki az Alcoa-Köfém Kft-nél dolgozik, mint présgép operátor. Két gyermek édesanyja vagyok, lányom 2000-ben, kisfiam pedig 2006-ban született. Családommal Székesfehérvár Felsővárosi részén családi házas övezetben éltünk, majd 2015. augusztusában Zámolyra költözünk. Családi napközi vezető végzettségemet 2010-ben szereztem, majd a felsőfokú kisgyermekgondozó- nevelő végzettségemet 2015. márciusában jeles képesítéssel teljesítettem. A 3 év alatti korosztállyal 7 éve foglalkozom hivatásszerűen. A Csiperke Családi Bölcsődében nagyon szeretek dolgozni, mert a kollektíva légköre biztosítja a mindennapos minőségi munka feltételeit.

Szakmai munkám során törekszem a gyermekek életkorának és igényeinek megfelelő gondozásra, nevelésre, a szülőkkel szoros együttműködésben. 

Kérem forduljanak hozzám bizalommal bármilyen kisgyermekkel kapcsolatos kérdésben.


 

Kovács Szandra

intézményvezető

Kovács Szandra vagyok, az Aranyló Napraforgó Alapítvány székesfehérvári intézményének helyi vezetője.

2008-ban  sikeres érettségi vizsgát tettem a Kodolányi János Középiskolában gazdasági szakirányon.Ezután a tanulmányaimat a Kodolányi János Főiskola Felsőfokú Szakképzés kereteiben folytattam gazdasági menedzser asszisztens-idegenforgalom szakirányon. Abban az időben el sem tudtam volna képzelni, hogy ne az idegenforgalom-vendéglátás szakmában helyezkedjek el. Így is lett. Gyakorlati időmet a Novotel Hotel székesfehérvári szállodájában töltöttem, ahol kiváló értékeléssel végeztem. Ezután a szakmai és nyelvi fejlődés érdekében, a németországi Friedrichroda 1500 fős hotelének 300 fős éttermében dolgoztam szezonális felszolgálóként. Miután hazajöttem,  ikertestvéremmel közösen, családi támogatással mögöttünk, 2011-ben megnyitottuk első saját pizzériánkat. 3 évvel később, a helyhez kötött pizzériát felváltottuk, és "fesztiválos vendéglátásba" léptünk át. Mivel a fesztiválozás időszakos, mellékelfoglaltságot kerestem, így kerültem 2015.-ben a Magyar Pénzügyi Közvetítő Zrt. kötelékéhez, ahol a mai napig mellékállásban tevékenykedem pénzügyi közvetítőként.

2016-ban lettem a Csiperke Angol-Magyar Óvoda és Családi Bölcsőde munkatársa, és azóta is azt vallom, hogy megérkeztem az igazi küldetésemhez.

Bármilyen, az intézménnyel kapcsolatos kérdésben szívesen állok rendelkezésre! 

 Surányi Orsolya

kuratóriumi tag
alapítványi kapcsolattartó

Surányi Orsolya vagyok a az intézményt fenntartó alapítvány kuratóriumi tagja.

Budapesten születtem, tanultam és dolgoztam életem első harmincöt évében. Fő tevékenységeim mellett torásztam, tizenhárom évig néptáncos voltam, majd táncoktató, fitness versenyő végül aerobik oktató.

2005 december óta élünk férjemmel és gyermekeinkkel Velencén.

Gyermekként nyáron sokat játszottam kétnyelvű unkatestvéreimmel, és csodáltam őket, hogy bármikor tudnak váltani a két nyelv között. Ekkor még nem volt trendi a gyerekeket pici korban idegen nyelvre tanítani. Szüleim ugyan megpróbálták, de nem volt hosszú életű számomra az ovis nyelvoktatás. Viszont eleven maradt az emlék.

Mikor első kislányom, Boglárka megszületett 2006-ban, nem volt kérdés, hogy a lehető legkorábban angolul is fog tanulni. Tudtam, hogy két nyelvvel simán megbirkozik egy kisgyerek.

2008-ban nyílt lehetőségem egy nemzetközi gyermek nyelvoktatási rendszer iskolahálózatához  csatlakozni, mint a székesfehérvári nyelvikola vezetője. Nyolc évig vezettem az iskolát Fehérváron és a környező településeken. Rengeteget tanultam a 0-18 éves korú gyermekek nyelvi képzéséről, fejlesztésérről. Közben 2007-ben megszületett második kislányom, Fruzsina majd 2008-ban kisfiam, Dömötör és végül 2010-.ben harmadik kislányom, Rozina.

A nyelviskolában igazodva az igényekhez angol nyelvű gyermek- felügyeletet is indítottunk, ami rövid idő alatt két családi napközivé nőtte ki magát. Itt természetes volt, hogy legalább négy órát angolul is beszélnek a gyerekekkel. Gyorsan telt az idő, és a napközis gyerekek elérték az óvodás kort, ezért 2014.  szeptemberétől megalapítottam a Csiperke Angol-Magyar Alapítványi Óvodát tizenhat férőhellyel, majd 2015-ben bővítettem a férőhelyek számát 24 főre. Öröm számomra a tőlünk elballagott gyermekek beszámolóit hallgatni az iskoláról, valamint a szülők büszkélkedését, hogy idegennyelvi környezetben is milyen kis tapraesetten állják meg a helyüket.

Néhány éve a sport is visszakerülhetett az életembe, gyermekeim lovastornáznak, rögbiznek, lovagolnak,  zenét tanulnak, és ketten az iskolában már a második nyelvvel ismermekednek, így napi szinten találkozhatok azzal hogy de jó, hogy én már tanultam ehhez hasonlót.

Bármilyen, az  intézménnyel kapcsolatos kérdésben szívesen állok rendelkezésre!